Štampanje

Sandrine Paprike u ogrtaču od testa

Vreme pripreme:40 min
Vreme pečenja:40 min
Ukupno vreme:1 hr 40 min

Način pripreme:



  • Sastojci:


    -         7-8 većih paprika babura


    -         300-400 g sira


    -         1 jaje


    -         1 kašika aleve paprike


    -         2-3 veće roštilj kobasice


    -         7-8 šnita dimljene hamburške slanine
    Za testo:


    -         450g brašna


    -         100g margarina


    -         1 jaje


    -         1 kašičica soli


    -         1 kašičica šećera


    -         20g kvasca


    -         prstohvat bibera


    -         100-150 ml vode


    -         laneno seme- za posipanje.


    Priprema:


    Paprike dobro oprati, raseći sa strane, izvući semenke, ali tako da drška ostane. Pomešati sir, jaje i alevu papriku. Roštilj kobasicu podeliti na onoliko delova koliko imamo paprika. Svaki deo umotati u šnit slanine i ostaviti sa strane. Paprike najpre puniti smesom sa sirom, pa u sredinu svake staviti kobasicu obmotanu slaninom. Preko staviti još malo smese sa sirom. Postupak ponavljati dok se materijal ne potroši. Ovako pripremljene paprike ostaviti sa strane dok se priprema testo.


    Kvasac razmutiti u malo mlake vode sa po kašičicom šećera i brašna i ostaviti da nadođe. Brašno prosejati, dodati mu jaje, margarin, so i biber, a zatim i nadošli kvasac. Uz dolivanje mlake vode umesiti glatko testo. Ostaviti ga da odstoji oko 20- ak minuta. Zatim ga premesiti i razviti tanju koru. Seći na tanke trake.


    Trake testa motati oko punjenih paprika. Početi sa motanjem od dela gde je drška, pa nastavljati dalje ka samom vrhu paprike. Kada se jedna traka namota, nastaviti drugom. Postupak ponavljati dok se testo i paprike ne potroše.


    Umotane paprike ređati u pleh od šporeta obložen pek- papirom. Svaku papriku premazati umućenim žumancetom i posuti semenkama lana. Peći ih u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30- 40 minuta.