Mekane domaće perece

  • on August 3, 2020
  • Likes!

Mekane domaće perece

Porcije: 8 porcija

Način pripreme:

  • Sastojci:
    1 ½ šolje tople vode (360 ml)
    1 kašika soli
    1 kašika šećera
    1 kesica aktivnog suvog kvasca
    4 ½ šolje brašna (565 g)
    3 kašike ulja, odvojeno
     ⅔ šolje praška za pecivo (120 g) , preporuka organski prašak za pecivo
    2 jaja, umućena
    krupna so
    Priprema:
    U posudi pomešajte vodu, so i šećer dok se ne sjedine. Dodajte kvasac i ostavite da odstoji 5 minuta dok  kvasac ne počne da raste. Dodajte brašno i 2 kašike ulja i dobro mešajte dok se ne formira testo.
    Prebacite  testo u drugu činju i iskoristite preostalo ulje da podmažete činiju. Posudu pokriti plastičnom folijom i ostaviti na toplom mestu 1 sat.
    Zagrejati rernu na 230°C . Testo isecite na 8 delova i razvaljajte na tanke konopce, savijajući oba kraja kako biste dobili oblik pereca.
    U velikom loncu pripremite dosta vode (oko 3l), dodajte prašak za pecivo i dovedite vodu do ključanja. Stavite perece I kuvajte svaku perecu 30 sekundi sa obe strane. Prebacite perece u pleh za pečenje, premažite jajima i pospite solju. Pecite 10-15 minuta, dok perece ne dobiju
    zlatno braon boju.
    Prijatno!






Sastojci:
· · · · ·

Comments are closed.

Ne propustite! zanimljivi recepti...

Šta danas za ručak?
Pratite nas i na drustvenim mrezama.