Koštani bujon

  • on August 13, 2020
  • Likes!

Koštani bujon

Način pripreme:

  • Sastojci:
    Kosti od 1 kilograma (iz organskog uzgoja)
    1 luk, narezan
    4 čena belog luka
    2 šargarepe, oprane i oguljene
    2 stabljike celera, oprane
    1 šaka peršuna
    Uputstvo za pripremu:
    U šerpu stavite kosti, luk, beli luk i šargarepu. Napunite šerpu vodom oko 2 centimetra od
    vrha. Uključite šporet na blagu vatru i ostavite da se krčka 9-48 sati. Na kraju kuvanja dodajte peršun ili drugo sveže začinsko bilje i ostavite da se tečnost ohladi dok ne bude topla i lagana za rukovanje. Sipajte tečnost u staklenu teglu kroz cediljku sa finom mrežicom. Komadiće kosti i povrća odbacite. Stavite supu u frižider i ostavite da se potpuno ohladi - u tom će se trenutku na vrhu formirati masnoća. Iscedite masnocu i koristite je kao ulje za kuvanje ili je bacite.
    Naš najdraži način za upotrebu supe: Sipajte dobijenu tečnost u mali lonac i ostavite da se krčka dok se ne zagreje. Slobodno začinite solju i biberom, začinima, svežim začinskim biljem i seckanim zelenim lukom. Sipajte u posudu ili kriglu i pijte kao kada biste uzeli šolju čaja.
    Ostali načini upotrebe koštanog bujona: Koristite kao osnovu za supe i corbe. Dodajte ga kao
    tečnost kada kuvate cela zrna za potpuniji ukus.
    Sipajte supu u posudu za ledene kockice da se zamrzne, a zatim je čuvajte u vrećici za zamrzavanje za brzu i jednostavnu upotrebu u kuvanju.


     






Kategorija:
Uncategorized

Comments are closed.

Ne propustite! zanimljivi recepti...

Šta danas za ručak?
Pratite nas i na drustvenim mrezama.