Mini čizkejk od jabuka bez pečenja

  • on December 10, 2019
  • Likes!

 

Mini čizkejk od jabuka bez pečenja

Porcije: 8

Sastojci:

  • 2 velike jabuke, oljuštene i narezane na kocke
  • 1/4 kašike cimeta
  • 3 kašike kokosovog šećera
  • prstohvat morske soli
  • 2/3 šolje krem sira bez masnoće, omekšanog
  • 1/3 šolje grčkog jogurta bez masnoće
  • 4 urme, bez dodatog šećera
  • 1/2 šolje oraha, isečenih na polovine (oko 18 komada)
  • 8 mini desertnih posuda (oko 30g)

Način pripreme:

  • U šerpu sipajte iseckane jabuke, 1 kašiku kokosovog šećera, so i cimet, poklopite i kuvajte na vatri srednje jačine dok jabuke ne počnu da ključaju. Smanjite toplotu na laganu vatru i kuvajte dok ne omekša, otprilike 30 minuta. Pazite da se ne pretvori u sos. Ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi pre serviranja u dezertne posude.
  • Dok se jabuke kuvaju, u posudu za mešanje dodajte omekšani krem sir, jogurt i preostali okosov šećer. Umutite mikserom dok smesa ne postane glatka i dok se šećer ne otopi, oko 2 inuta. Hladiti u frižideru dok smesa ne bude spremna za upotrebu.
  • Dodajte urme u secko i seckajte dok ne budu narezane na sitne kockice. Dodajte orahe i astavite seckanje sve dok ne dobijete grubu konzistenciju mrvica.
  • Ravnomerno premažite svako desertno jelo, Prvo sipajte orahovu mešavinu, zatim krem sir i a kraju kuvane jabuke. Po vrhu pospite preostalu smešu oraha ili komadić voća o izboru.
  • Hladiti u frižideru dok ne bude spremno za serviranje.

Comments are closed.

Ne propustite! zanimljivi recepti...

Šta danas za ručak?
Pratite nas i na drustvenim mrezama.