Kinoa salata-obrok za poneti

  • on July 1, 2020
  • Likes!

Kinoa salata-obrok za poneti

Sastojci:

  • 1 šolja kuvane kinoe, isperite, ocedite
  • 1 šolja leblebija (kuvane ili pečene,po izboru)
  • 1 šolja čeri paradajza, isečenog na pola
  • 1/2 crvenog luka, sitno iseckanog
  • 1/2 krastavca, seckanog
  • 2-3 komada maslina
  • 1/3 šolje maslinovog ulja
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • 1 kašika meda
  • morska so
  • biber po ukusu

Način pripreme:



  • U šerpi srednje veličine zagrejte 2 šolje vode zajedno sa 1 šoljom kinoe, stavite da proključa, pa smanjite da se kuva dok kinoa ne upije svu vodu. Da biste dobili laganu i pahuljastu kinou, umesto kašaste kinoe, tokom procesa kuvanja vrlo malo mešajte. Nakon što se kinoa skuva, sklonite je sa vatre i ostavite da odstoji 5 minuta, a zatim je promešajte viljuškom.
    Ukoliko želite kuvane leblebije izdvojite malo više vremena za njihovo kuvanje.
    U veliku posudu sipajte kuvanu kinou, leblebije, paradajz, crveni luk, masline i krastavac. dložite.
    U tegli ili maloj posudi pomešajte sastojke za preliv: maslinovo ulje, senf, jabukovo sirće, med, morsku so i biber. Zatvorite poklopcem i protresite. Prelijte preliv preko salate i sve izmešajte.
    Poslužite odmah ili čuvajte u nepropusnoj staklenoj ambalaži do spremnosti za upotrebu.






Comments are closed.

Ne propustite! zanimljivi recepti...

Šta danas za ručak?
Pratite nas i na drustvenim mrezama.