Jednostavne, vazdušaste, mekane, američke palačinke

  • on December 10, 2019
  • Likes!

Predstavljamo Vam jednostavan recept za mekane američke palačinke. Sa samo 6 sastojaka i par minuta pripreme, dobijate savršenu vazdušastu teksturu.

Jednostavne, mekane, američke palačinke

Vreme pripreme:5 min
Vreme pečenja:15 min
Porcije: 10 porcija

Sastojci:

  • 120 g (šolja) brašna
  • 2 kašike šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 240 ml (šolja) mleka
  • 2 kašike rastopljenog putera ili biljnog ulja
  • 1 veliko jaje

Način pripreme:

  • U maloj posudi umutite brašno, šećer, prašak za pecivo i so. Odložite.
  • U srednjoj posudi umutite mleko, maslac (ili biljno ulje) i jaje. Sipajte suve sastojke (brašno, šećer…) u mlečnu smesu i promešajte (ne previše).
  • Zagrejte veliki tiganj na srednje jakoj vatri i obilno ga premažite biljnim uljem. Za svaku palačinku stavite 2 ili 3 kašike testa. Možete sipati kašikom ili direktno iz posude.
  • Pržite dok na površini palačinki ne budu baloni, oko 1 minut. Pažljivo okrenite tankom lopaticom i pržite dok lepo ne porumeni sa druge strane, još 1-2 minuta.
  • Prebacite palačinke na pleh, pokrijte folijom i držite na toplom, u mlakoj rerni, do posluživanja.
  • Poslužite toplo, uz željeni preliv kao što je med, sveže bobice ili kolutići banane.
  • *Napomena: Ostavite maslac da odstoji minut ili dva na sobnoj temperaturi. To će omogućiti prašku za pecivo da se aktivira i učiniće Vaše palačinke vazdušastim.
Sastojci:
· · · · · ·
Kategorija:
Palačinke

Comments are closed.

Ne propustite! zanimljivi recepti...

Šta danas za ručak?
Pratite nas i na drustvenim mrezama.