Zdravi M&M kolačići
Ovi čarobni kolačići sadrže po malo svega! Puter od kikirikija, ovas, komadiće čokolade i bombone M&M. Nije ni čudo što su tako neodoljivi! Ostatke čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi do 1 nedelje-ako potraju toliko dugo!
Porcije: 15
Način pripreme:
Sastojci:1 šolja (100g) ovsenih pahuljica¾ šolje (90g) integralnog brašna ili brašna bez glutena *(pravilno izmereno)1 ½ kašičica praška za pecivo⅛ kašičice soli½ kašike (7g) neslanog maslaca ili kokosovog ulja, rastopljenog i lagano ohlađenog1 veliko belance, sobne temperature1 kašičica ekstrakta vanile¼ šolja (64g) kremastog putera od kikirikija½ šolja (106g) svetlo smeđeg šećera (zamena ½ šolje meda, javorovog sirupa ili agave)¼ šolje (60 ml) nemasnog mleka2 kašike (21g) mini M&M bombona, podeljene2 kašike (28g) mini ljuspica od čokolade, podeljene
Uputstvo za pripremu:
Pomešajte ovsene pahuljice, brašno, prašak za pecivo i so u posudi srednje veličine. U posebnoj posudi umutite kokosovo ulje ili puter, belance i vanilu. Umešajte puter od kikirikija dok ne dobijete glatku smesu. Umešajte med i mleko. Dodajte mešavinu brašna, mešajući samo dok se ne izmeša. Dodajte 1½ kašiku M&M bombonica i 1½ kašiku čipsa od čokolade.
Ohladite 30 minuta.Zagrejte rernu na 165°C i obložite pleh papirom za pečenje.Testo za kolače umesite u 15 zaobljenih kuglica u pripremljeni pleh i poravnajte do željene debljine i širine. Nežno pritisnite preostale M&M bombonice i čokoladne ljuspice po vrhu. Peći na 165°C 10-13 minuta. Ohladite u plehu 10 minuta pre nego što prebacite na rešetku.Napomene: Izuzetno je važno pravilno izmeriti i ovsene pahuljice i brašno koristeći kašiku ili kuhinjsku vagu. Previše i jednog i drugog će isušiti kolačiće.