Zdravi m&m kolačići

  • on January 3, 2021
  • Likes!

Zdravi M&M kolačići

Ovi čarobni kolačići sadrže po malo svega! Puter od kikirikija, ovas, komadiće čokolade i bombone M&M. Nije ni čudo što su tako neodoljivi! Ostatke čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi do 1 nedelje-ako potraju toliko dugo!
Porcije: 15

Način pripreme:



  • Sastojci:
    1 šolja (100g) ovsenih pahuljica
    ¾ šolje (90g) integralnog brašna ili brašna bez glutena *(pravilno izmereno)
    1 ½ kašičica praška za pecivo
    ⅛ kašičice soli
    ½ kašike (7g) neslanog maslaca ili kokosovog ulja, rastopljenog i lagano ohlađenog
    1 veliko belance, sobne temperature
    1 kašičica ekstrakta vanile
    ¼ šolja (64g) kremastog putera od kikirikija
    ½ šolja (106g) svetlo smeđeg šećera (zamena ½ šolje meda, javorovog sirupa ili agave)
    ¼ šolje (60 ml) nemasnog mleka
    2 kašike (21g) mini M&M bombona, podeljene
    2 kašike (28g) mini ljuspica od čokolade, podeljene


    Uputstvo za pripremu:

    Pomešajte ovsene pahuljice, brašno, prašak za pecivo i so u posudi srednje veličine. U posebnoj posudi umutite kokosovo ulje ili puter, belance i vanilu. Umešajte puter od kikirikija dok ne dobijete glatku smesu. Umešajte med i mleko. Dodajte mešavinu brašna, mešajući samo dok se ne izmeša. Dodajte 1½ kašiku M&M bombonica i 1½ kašiku čipsa od čokolade.
    Ohladite 30 minuta.
    Zagrejte rernu na 165°C i obložite pleh papirom za pečenje.
    Testo za kolače umesite u 15 zaobljenih kuglica u pripremljeni pleh i poravnajte do željene debljine i širine. Nežno pritisnite preostale M&M bombonice  i čokoladne ljuspice po vrhu. Peći na 165°C 10-13 minuta. Ohladite u plehu 10 minuta pre nego što prebacite na rešetku.
    Napomene: Izuzetno je važno pravilno izmeriti i ovsene pahuljice i brašno koristeći kašiku ili kuhinjsku vagu. Previše i jednog i drugog će isušiti kolačiće.


     


     






Comments are closed.

Ne propustite! zanimljivi recepti...

Šta danas za ručak?
Pratite nas i na drustvenim mrezama.