Zdrave rolnice sa cimetom

  • on December 9, 2020
  • Likes!

Zdrave rolnice sa cimetom

Napravljene od kokosovog šećera, integralnog brašna i bademovog mleka.
Porcije: 12 komada

Način pripreme:

  • Sastojci:
    Testo:
    2 šolje nezaslađenog bademovog mleka
    1/2 šolje rastopljenog putera ili kokosovog ulja
    Pakovanje instant kvasca 7g
    1/4 šolje kokosovog šećera
    2 šolje belog integralnog brašna
    1,5-2 šolje brašna za sve namene (u zavisnosti od vlažnosti testa)
    1/2 kašičice soli
    Smesa za punjenje:
    2/3 šolje kokosovog šećera
    2 kašike cimeta
    1/4 šolje omekšanog putera
    Preliv:
    2 kašike rastopljenog putera

    Glazura :
    500g  krem sira, omekšano
    1/4 šolje putera, omekšano
    1 šolja šećera u prahu
    1/8 kašičice soli
    1 kašičica vanile
    Uputstvo za pripremu:
    Zagrejte rernu na 175°C i podmažite posudu veličine 23×33cm.
    U velikoj posudi zagrejte bademovo mleko i puter dok se ne rastope i ne zagreju. Mleko bi
    trebalo biti toplo, a ne vruće, kako bi se kvasac aktivirao. Pospite kvasac na toplu mešavinu mleka i ostavite da odstoji deset minuta.
    U drugoj posudi pomešajte brašno i so.
    Nakon što mleko odstoji deset minuta, dodajte I izmešajte kokosov šećer.
    U brašno dodajte mokre sastojke i mešajte dok se dobro ne sjedine. Pokrijte plastičnom
    folijom i stavite na toplo mesto na 45 minuta. Testo bi trebalo da se udvostruči.
    Dok  testo narasta, u maloj posudi pomešajte kokosov šećer i cimet.
    Pobrašnite veliku površinu i stavite testo na nju. Ako je testo previše lepljivo, dodajte još brašna. Mogli biste da oblikujete testo u oblik velikog pravougaonika.
    Premažite omekšani puter na testo. Zatim ravnomerno pospite smesu šećera i cimeta.
    Čvrsto urolajte testo sa jedne strane na drugu, obezbeđujući da sve vreme bude lepo i
    čvrsto.
    Prvo isecite rolnu na pola, a zatim Isecite svaku polovinu na 6 kolutića i stavite ih u podmazanu posudu za pečenje. Premažite rastopljenim puterom.
    Uključite rernu i zagrejte na 175°C. Pecite rolnice 25-30 minuta ili dok ne postanu blago zlatne boje.
    Dok pečete pripremite glazuru mešanjem svih sastojaka zajedno u blenderu ili mikserom dok smesa ne postane glatka.
    Glazuru možete naneti dok su rolnice još uvek tople ili kada se ohlade, po izboru.
    Uživajte!


     






Comments are closed.

Ne propustite! zanimljivi recepti...

Šta danas za ručak?
Pratite nas i na drustvenim mrezama.