Rižoto sa bundevom

  • on December 19, 2019
  • Likes!

 

Rižoto sa bundevom

Vreme pripreme:20 min
Vreme pečenja:35 min
Ukupno vreme:55 min
Porcije: 4

Sastojci:

  • 1 l supe od povrća
  • 1 crni luk, fino iseckan
  • 2 češnja belog luka, fino iseckan
  • 750 g bundeve, oljuštene, bez semena i isečena na kocke
  • 5 supenih kašika iseckanog svežeg bosiljka ili origana (odvojite malo listića za garniranje)
  • 50 g parmezana, krupno izrendanog (odvojte malo za garniranje)
  • so i biber

Način pripreme:

  • Stavite supu u veliku šerpu, dodajte pirinač i kuvajte 35 minuta.
  • U međuvremenu, zagrejte ulje u tiganju, dodajte crni luk i pržite, mešajući povremeno, 5 minuta ili dok ne omekša.
  • Dodajte beli luk, bundevu, malo soli i bibera, pomešajte, a onda pokrijte i pržite na umerenoj vatri 10 minuta, povremeno mešajući.
  • Ocedite pirinač i sačuvajte tečnost u kojoj se kuvao.
  • Pomešajte iseckano bilje u tiganju sa oceđenim pirinčem i izrendanim parmezanom. Dodajte začine i navlažite sačuvanom tečnošću od pirinča ako je potrebno.
  • Kašikom sipajte u plitke sudove i poslužite ukrašeno sa dodatnim biljem i parmezanom.
  • Uz ovo jelo možete poslužiti Hrskavu salatu od kupusa-Skuvajte 250g hrskave zelene boranije.
  • Fino iseckajte ¼ crvenog kupusa i punu šaku sveže iseckanog peršuna. Pomešajte boraniju, kupus i peršun, pospite ih uljem.
  • Prijatno!
Sastojci:
· · · · · · · · ·
Kategorija:
Obavezno probajte!

Comments are closed.

Ne propustite! zanimljivi recepti...

Šta danas za ručak?
Pratite nas i na drustvenim mrezama.