Piadina-italijanski tanki hleb

  • on December 4, 2019
  • Likes!

Piadina je tanki, italijanski hleb karakterističan za sendviče sa ukusnim punjenjem poput svježe mocarele, salate i aromatične pršute.

Piadina-italijanski tanki hleb

Kalorije: 325kcal

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 2,6 g soli (1/2 kašičice)
  • 1/4 kašičice soda bikarbone
  • 40 g kašike masti ili maslinovog ulja
  • 125 g jogurta

Način pripreme:

  • U posudi srednje veličine umutite brašno, so i sodu bikarbonu; u sredini napravite udubljenje i dodajte mast ili maslinovo ulje, pomešajte viljuškom, a zatim polako dodajte jogurt i izmešajte.
  • Kada se gotovo sjedine premestite na ravnu površinu i mesite u glatku kuglu. Stavite u blago nauljenu posudu, prekrijte i ostavite da odstoji 20 minuta.
  • Podelite testo na 3-4 kuglice; drvenu dasku ili ravnu površinu pospite sa malo brašna, stavite kuglice, pokrijte krpom i ostavite da odstoji 20 minuta.
  • Razvijte svaku kuglu na približno 20-25 cm i vrlo tanku, gotovo tanku kao papir. Testo izbockati viljuškom.
  • Podmažite dno tiganja, srednje veličine, sa vrlo malo maslinovog ulja; kad se zagreje stavite jedan po jedan hlepčić u tiganj, okrenite kada dobije zlatnu boju, dva puta okrenite svaku stranu.
  • Tople hlepčiće odmah napunite željenim nadevom. Jedite toplo.
  • Prijatno!

Napomene:

Piadina se obično puni na sledeći način:
 sveža zelena salata
 kriške sira po izboru
 3 - 6 kriški šunke, ćuretine…
 6 kriški paradajza
 Malo majoneza po želji
Kategorija:
Obavezno probajte!

Comments are closed.

Ne propustite! zanimljivi recepti...

Šta danas za ručak?
Pratite nas i na drustvenim mrezama.