Novogodišnji kolačići-Istopljeni Sneško Belić

  • on December 14, 2019
  • Likes!

Istopljeni Šneško Belić nastao je kao rezultat dečije igre. Priredite zabavu u Vašem domu I prepustite se mašti I praznicima. Prepustite deci ukrašavanje kolača I zabava je neizbežna. Uživajte!

Napravite svoje omiljene mafine ili keksiće. Dobro ih ohladite, a zatim započnite dekoraciju.

Novogodišnji kolačići-Istopljeni Sneško Belić

Sastojci:

Za dekoraciju je potrebno:

  • 125 g maslaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 3 kašike mleka

Način pripreme:

  • Mikserom umutiti maslac I šećer u prahu (sobna temperatura). Mutiti dok smesa ne postane kremasta. Dodajte mleko, kašiku po kašiku, uz neprekidno mešanje.
  • Za istopljenog Sneška možete ostaviti malo ređi krem. Ukoliko želite čvršću smesu dodajte još malo šećera u prahu.
  • Ovaj krem možete koristiti za dekoraciju keksa, mafina, kolača, torti.

Uputstvo za pripremu Istopljenog Sneška Belića:

  • Sneg-Nanesite smesu na keks (mafin) tako da izgleda kao da se topi preko ivica. Možete koristiti kašiku, špric za slag ili plastičnu kesu gde ćete iseci vrh.
  • Glava Sneška Belića-koristili smo marshmelou (Marshmallow) u beloj boji I na svaki komad nacrtali smo oči I usta I dodali nos
  • Oči, ruke I usta-crtali smo istopljenom čokoladom (koju smo stavili u kesu za zamrzivač I isekli vrlo tanak vrh).
  • Nos- koristili smo sitne crvene bombonice (možete sitnije m&m bombone)
  • Mašna-lepo su poslužili komadici gumenih bombona Za oči I dugmiće možete koristiti čokoladne ljuspice; možete dodati Snešku šešir od raznih bombona, šal….prepustite se mašti!
  • Našeg Sneška Belića dodali smo I u toplu čokoladu.
  • Na isti način možete ukrašavati I novogodišnje mafine, jelkice, sladolede, napraviti Deda Mraza!
  • Uživajte!

Napomene:

*Ukoliko koristite boje za dekoraciju uvek je preporuka da koristite prirodne boje

Comments are closed.

Ne propustite! zanimljivi recepti...

Šta danas za ručak?
Pratite nas i na drustvenim mrezama.