Mafini od jabuke i čokolade

  • on October 2, 2020
  • Likes!

Mafini od jabuke i čokolade

Način pripreme:


  • Sastojci:

    1 velika jabuka
    250g očišćenih oraha
    250g brašna
    2 kašike kakaoa u prahu
    Pola kašičice sode bikarbone
    Pola kašičice praška za pecivo
    120g šećera (brezin šećer) ili 3 kašike meda
    So
    1 jaje
    125g otopljenog maslaca
    250ml mlaćenice
    Mlaćenica je mleko koje ostaje nakon izrade maslaca i ukusom je najsličnija jogurtu, a manje je gusta od pavlake. Procenat masti u mlaćenici je do 0, 1%
    Ako želite sami da je napravite, poslužite se ovom metodom - lagano ugrejte mleko, tek da bude mlako, pa ga zajedno sa nakupljenim kajmakom mutite mikserom sve dok se ne izdvoji maslac. Tečnost koja ostane je mlaćenica.
    50g čokoladnih dražea
    100g crne čokolade za glazuru
    Priprema:
    Zagrejte rernu na 200 stepeni. Očistite jabuke, isecite ih na četvrtine pa na kockice. Krupno isecite orahe. U činiji pomešajte brašno, kakao, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, šecer i prstohvat soli. 
    Umutite  jaje sa maslacem i mlaćenicom. Dodajte smesi s brašnom, pa sve brzo zamesite. Dodajte jabuke, orahe i čokoladne dražee.
    Testo sipajte u podmazane kalupe za mafine i pecite 20-25 minuta. Ostavite da se ohlade u kalupu.
    Napravite glazuru od čokolade. 
    Izvadite mafine iz kalupa i prelijte glazurom.
    Uživajte!


     


     


     


     






Comments are closed.

Ne propustite! zanimljivi recepti...

Šta danas za ručak?
Pratite nas i na drustvenim mrezama.