Kalcona sa pečenicom

  • on January 24, 2020
  • Likes!

Kalcona sa pečenicom

Sastojci:

  • 500 g narendanih listića goveđe pečenice
  • so - po ukusu
  • mlevena paprika - po ukusu
  • 1 iseckani crni luk
  • 1 češanj iseckanog belog luka
  • 1 šolja paradajz sosa
  • 400 ml pavlake
  • 1/2 pakovanja seckanog peršuna
  • 6 g suvog kvasca
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 3/4 šolje vode
  • 1/4 šolje mleka
  • 250 g brašna
  • 1 prstohvat soli
  • 200 g sira mocarele
  • ulje
  • 1 jaje

Način pripreme:

  • U tiganju propržite goveđu pečenicu, začinite solju i biberom. Dodajte iseckani luk, beli luk, paradajz sos i pavlaku. Mešajte dok sos ne postane konzistentan. Dodajte seckani peršun i ostavite da se ohladi.
  • Pomešajte kvasac, maslinovo ulje, vodu, mleko i prstohvat šećera. Dodajte brašno, prstohvat soli i mešajte dok se ne formira testo. Ostavite testo da odstoji 30 minuta.
  • Testo razvijte u obliku diska, raširite po plehu za pečenje, nanesite napravljeni sos, dodajte mocarela sir i zatvorite praveci kalconu.
  • Premažite kalconu umućenim jajetom i pecite na 180°C stepeni, 30 minuta.
  • Uživajte!
Kategorija:
Obavezno probajte!

Comments are closed.

Ne propustite! zanimljivi recepti...

Šta danas za ručak?
Pratite nas i na drustvenim mrezama.