Hleb bez kvasca

  • on December 10, 2019
  • Likes!

 

Hleb bez kvasca

Jedite zdravo! Predstavljamo Vam recept za potpuno zdrav I provereno ukusan hleb bez kvasca.
Vreme pečenja:30 min
Ukupno vreme:40 min

Sastojci:

  • 1 šolja integralnog ražanog brašna
  • 1 šolja ječmenog slada
  • 1 šolja heljdinog brašna
  • 1 šolja kukuruznog brašna
  • 1 šolja ovsenih, mlevenih pahuljica
  • 1 šolja mlevenih pšeničnih mekinja
  • 1/2 šolje jogurta
  • 1/2 šolje ulja
  • 1 mala kašika soli
  • 1 mala kašika sode bikarbone
  • 1 kašika meda
  • 1

    kašika lanenog semena, iznječenog ili samlevenog

  • 1 kašika suncokretovog semena
  • 1 kašika golice (bundevinog semena)
  • 2-3 dl vruće vode

Način pripreme:

  • U manju činiju sipajte vruću vodu, so, ulje, jogurt, med, sve semenke i sodu bikarbonu.
  • U drugu, veću činiju, sipajte brašno, pahuljice i mekinje. Sadržaj manje činije prespite u veću, sa brašnom, i mesite.
  • Umešeno testo po želji možete uvaljati u semenke, I malo ih utisnuti u testo, kako bi ostale po površini.
  • Pecite na 250°C otprilike 30minuta.
  • Hleb morate čuvati u frižideru.

Comments are closed.

Ne propustite! zanimljivi recepti...

Šta danas za ručak?
Pratite nas i na drustvenim mrezama.