Čizkejk bez pečenja u tegli

  • on December 12, 2019
  • Likes!

 

Čizkejk bez pečenja u tegli

Vreme pripreme:20 min
Porcije: 6 teglica (250g)

Sastojci:

  • 300 ml prezli
  • 30 ml 2 kašike smeđeg šećera
  • 2 ml 1/2 kašičice mlevenog cimeta
  • 1 ml 1/4 kašičice soli
  • 60 ml 1/4 šolje rastopljenog maslaca
  • 375 ml grčkog jogurta
  • 125 ml 1/2 šolje krem sira
  • 60 ml 1/4 šolje meda
  • 5 ml 1 kašika ekstrakta vanile
  • kora pola limuna
  • 300 ml šolje džema po izboru

Način pripreme:

  • U posudi za mešanje srednje veličine pomešajte prezle, smeđi šećer, cimet i so. Sipajte rastopljeni maslac i ponovo promešajte. Rasporedite smesu, kašikom, ravnomerno u tegle.
  • Da biste napravili fil, pomešajte jogurt, krem sir, med, vanilu i izrendanu koricu limuna, mikserom, punom brzinom 2 minuta, dok ne postane glatko. Nanesite fil, kašikom, ravnomerno u tegle iznad prezli.
  • Za preliv, džem poVašem izboru, kašikom, ravnomerno nanesite u svaku teglu. Ohladite u frižideru najmanje 1 sat pre posluživanja, ili napravite dan unapred.
  • Kolač možete ukrasiti sa malo voća, 2-3 maline, borovnice na vrhu i sa vrlo malo prah šećera.
  • Prijatno!

Napomene:

*Umesto prezli možete koristiti bilo koji keks, u tom slučaju nije potreban šećer jer ga  uglavnom keks već sadrži
*Umesto teglica možete koristiti čase šireg oboda

Comments are closed.

Ne propustite! zanimljivi recepti...

Šta danas za ručak?
Pratite nas i na drustvenim mrezama.