Twix

  • on November 10, 2020
  • Likes!

Twix

"Šta može biti bolje od Vašeg omiljenog slatkisa? “ Odgovor je sledeći: domaci, zdrav i ukusan slatkis bez dodataka i konzervansa-sa svom dodatnom ljubavlju. Ovaj recept za zdrave domaće Tviks barove jedan je od naših najdražih recepata za pravljenje kod kuće, a sada to možete i vi!
Kalorije: 162kcal

Način pripreme:

  • Sastojci za koru:
    2 šolje (240g) bademovog brašna
    2 kašike kokosovog brašna
    1/3 šolje (70ml) kokosovog ulja, rastopljenog
    1/3 šolje (115g) javorovog sirupa (meda)
    1 kašičica vanile

    Karamel sastojci:
    1/2 šolje (115g) kremastog bademovog putera
    1/3 šolje (70 ml) kokosovog ulja, tečnog
    1/3 šolje (115g) javorovog sirupa
    1 kašičica vanile
    1/4 kašičice soli

    Čokoladni sastojci:
    1/4 šolje (57ml) kokosovog ulja, tečnog
    1/4 šolje (28g) kakao praha
    2 kašike čistog javorovog sirupa
    1/8 kašičice soli

    Uputstvo za pripremu:
    Zagrejte rernu na 180°C i obložite pleh dimenzija 20x20cm papirom za pečenje.
    U posudi srednje veličine pomešati bademovo brašno, kokosovo brašno, kokosovo ulje, javorov sirup i vanilu. Mešati dok se dobro ne sjedini. Pritisnite na dno pripremljene tepsije i pecite 11-13 minuta, ili dok stranice blago ne porumene. Ostavite da se ohladi dok pripremate sledeći sloj.
    U posudi srednje veličine pomešajte bademov puter, kokosovo ulje, javorov sirup, vanilu i so. Mešajte dok smesa ne postane potpuno glatka. Preliti ohlađenu koru i staviti u frižider da se stegne, 1-2 sata.
    Kada se smesa karamele stvrdne, pripremite smesu od čokolade. Pomesajte kokosovo ulje, kakao u prahu, javorov sirup i so. Mešajte dok smesa ne postane glatka i prelijte preko sloja karamele. Stavite u frižider dok se ne stvrdne, otprilike sat vremena. Kada se čokolada stegne, nežno je izvadite iz papira za pečenje. Stavite ceo kvadrat na dasku za rezanje i isecite 16 štapića.
    Čuvati u frižideru do nedelju dana ili u zamrzivaču 1 mesec.


    Nutritivne tablice po porciji:
    Kalorije 162 Masti 11g Zasićene masti 5g Natrijum 350mg Ugljeni hidrati 14g Vlakna 2g Šećer 10g Proteini 3g



Comments are closed.

Ne propustite! zanimljivi recepti...

Šta danas za ručak?
Pratite nas i na drustvenim mrezama.