Kuglice od pomorandže i maka

  • on November 12, 2020
  • Likes!

Kuglice od pomorandže i maka

Pahuljaste sjajne kuglice nalik torti, aromatizovane začinjenim citrusima, zaslađene sa dovoljno
meda i prošarane makom. Ovi energetski zalogaji predstavljaju odličnu zdravu užinu ili desert.

Način pripreme:

  • Sastojci:
    3/4 šolje (120g) urmi, bez koštica
    1 kašika meda
    1 šolja (140g) indijskih oraščića (ili verzija bez oraha - 1 šolja ovsa)
    1/2 šolje (60g) bademovog brašna (ili verzija bez badema - 1/2 šolje sušenog kokosa)
    1/2 šolje (60g) kokosovog brašna
    sok i korica pola limuna
    sok i korica pola pomorandže
    1 kašičica ekstrakta vanile
    2 kašike maka
    prstohvat soli

    Glazura od meda i citrusa:
    4 kašike kokosovog ulja, rastopljenog i malo ohlađenog
    1 kašika soka od pomorandže (ili limuna)
    korica 1 pomorandže (ili limuna)
    1 kašika meda
    1/2 kašičice ekstrakta vanile

    Uputstvo za pripremu:
    Da biste napravili kuglice:
    Stavite urme i med u blender i mešajte 2-3 minuta ili dok smesa ne podseća na pastu.
    Dodajte indijski orah, bademovo brašno, kokosovo brašno, limunov sok i koricu, mak, vanilu i so u posudu blendera.
    Mešajte 2-3 minuta ili dok se smesa temeljno ne sjedini i drži zajedno.
    Nauljite prste, uzmite 1 kašiku smese i oblikujte kuglice.
    Stavite kuglice u pleh i stavite u zamrzivač na 10 minuta dok pripremate glazuru.
    Pravljenje glazure:
    Stavite kokosovo ulje, sok od pomorandže, koricu pomorandže, med i vanilu u malu posudu i umutite dok se ne pomeša.
    Nežno umočite svaku kuglicu u glazuru, dozvoljavajući da višak kaplje. Vratite kuglice u zamrzivač da se stegnu.
    Čuvajte kuglice u frižideru do 4 dana.
    Kuglice su pogodne za zamrzavanje. Čuvati u hermetički zatvorenoj posudi do 3 meseca.






Comments are closed.

Ne propustite! zanimljivi recepti...

Šta danas za ručak?
Pratite nas i na drustvenim mrezama.