Čokoladne krofne iz rerne

  • on July 26, 2020
  • Likes!

Čokoladne krofne iz rerne

Odlučili ste da se hranite zdravije, ali ne možete da se odreknete  krofni. Sada to i ne morate. Spojite zdravo i ukusno i probajte zdrave čokoladne krofne iz rerne.
Zaboravite na prženje u dubokom ulju i puno kalorija. Ove krofne su pravi izbor ukoliko nemate vremena, jer su gotove za samo 20 minuta, a možete ih poslužiti za doručak ili kao desert. Počastite sebe i svoje ukućane što pre.
Samo 124kcal/kom.





Vreme pripreme:10 min
Ukupno vreme:20 min
Kalorije: 124kcal

Način pripreme:

  • Sastojci:
    2 šolje samlevenih ovsenih pahuljica-brašno od ovsenih pahuljica-kupovno ili dobijeno mlevenjem u blenderu (200 g)
    1 kafena kašičica praška za pecivo (preporuka organski prašak za pecivo) ili možete umesto praška za pecivo koristiti sodu bikarbonu uz kafenu kašičicu limunovog soka ili sirćeta)
    ½ kafene kašičice soli
    ½  šolje kakao praha (50 g)
    2 jajeta
    ¼  šolje kokosovog ulja (50 g)
    1/2  šolje meda, javorovog ili agavinog sirupa (170g)
    2/3 šolje jogurta – grčkog ili bilo kog drugog jogurta (160 g)
    1 kafena kašičica vanila ekstrakta
    I GLAZURA OD KAKAO PRAHA:
    ¼ šolje kakao praha
    ¼ šolje kokosovog ulja
    2 kafene kašičice meda (javorovog sirupa ili agavinog sirupa)

    II GLAZURA OD PUTERA OD KIKIRIKIJA
    ¼ šolje kikiriki putera
    2 kafene kašičice kokosovog ulja
    Priprema:
    U veću posudu, dodati sve suve sastojke: mlevene ovsene pahuljice ili brašno, sodu bikarbonu ili prašak za pecivo, so i kakao prah. Dobro izmešati da se dobije ujednačena smesa.
    U drugu posudu, dodati sve vlažne sastojke: jaja, otopljeno kokosovo ulje, med (javorov ili agavin sirup), jogurt i ekstrakt vanile. Mutiti dok se smesa potpuno ne ujednačini.
    Dodajte vlažne sastojke u suve sastojke i nežno mešajte dok se smesa ne poveže. Nemojte previše mešati testo, jer vaše krofne neće biti mekane i šupljikave kao što bi trebalo da budu. Nežno mešati dok se ne dobije glatko i sjajno testo.
    Prebacite testo u kesu za šlag (trouglasta kesa sa vrhom za dekorisanje kolača i drugih torti ili u zip kesu za hranu). Odsecite vrh kese, sipajte testo u kesu i istisnite testo u predhodno podmazani pleh sa modlama za pečenje krofni, silikonskom četkom sa malo otopljenog kokosovog ulja. Ukoliko nemate pleh sa modlama za krofne, možete iskoristiti pleh sa modlama za mafine.
    Nemojte prepuniti modle, jer ćete izgubiti tradicionalni ili klasični oblik krofne.
    Pecite testo 8-10 minuta na 180°C ili dok proveravanjem drvenom čačkalicom ne uvidite da vrh nakon bockanja testa ostaje čist.
    Ostavite krofne da se ohlade 5 minuta, a onda ih premestite na žičani stalak da se ohlade potpuno.
    Umočite ili prelijte krofnu (ukoliko imate žičani stalak) u glazuru/glazurom po izboru-sa kako prahom ili puterom od kikirikija i vratite krofnu na stalak da se glazura osuši.
    Po želji krofne možete ukrasiti seckanim bademima, lešnicima ili voćem. Ili napraviti interesantne životinjice za decu.

















Comments are closed.

Ne propustite! zanimljivi recepti...

Šta danas za ručak?
Pratite nas i na drustvenim mrezama.