Topla salata od kozjeg sira, bundeve i cvekle

  • on October 7, 2020
  • Likes!

Topla salata od kozjeg sira, bundeve i cvekle

Način pripreme:

  • Sastojci:
    500g bundeve, oljuštene, isečene na komade širine 2cm
    2 kašičice maslinovog ulja
    500g  cvekle, oljuštene, isečene na sitne komade
    100g kozjeg sira
    2 kašičice balzamiko sirćeta za glazuru

    Uptstvo za pripremu:
    Zagrejte rernu na 220°C. Stavite bundevu i cveklu u pleh za pečenje. Prelijte kašičicom maslinovog  ulja. Začinite solju i biberom.  Pecite 45 minuta ili duže dok cvekla i bundeva
    ne omekšaju. Ohladite 10 minuta.
    Kozji sir možete staviti u rernu dok se malo ne istopi. Takođe možete ga vrlo kratko grilovati ili zagrejati u tiganju.
    Servirajte bundevu i cveklu na tanjir. Na vrh stavite kozji sir. Pospite kašičicom maslinovog ulja i balzamiko sirćetom.

    Prijatno!








     






Comments are closed.

Ne propustite! zanimljivi recepti...

Šta danas za ručak?
Pratite nas i na drustvenim mrezama.