Ravioli od tikvica

  • on October 24, 2020
  • Likes!

Ravioli od tikvica

Način pripreme:

  • Vreme pripreme: 20 minuta
    Vreme pečenja: 20 minuta
    Ukupno vreme: 40 minuta
    Količina: Oko 20 raviola
    Sastojci:
    Za punjenje:
    180g kozjeg sira (po želji možete koristiti neku drugu vrstu sira)
    2-4 čena belog luka, oljuštenih i iseckanih
    Otprilike 1/4 šolje seckanih listova svežeg bosiljka
    Mala grančica svežih listova ruzmarina, iseckana na sitno
    1 šolja izrendanog parmezana
    Ravioli:
    3 tikvice male/srednje veličine (dugačke oko 20cm)
    Uputstvo za pripremu:
    Zagrejte rernu na 175 ̊C. Premažite posudu za pečenje.
    Kozji sir pospite belim lukom, ruzmarinom i bosiljkom. Ukoliko ste izabrali mekši sir možete ga izmešati zajedno sa belim lukom i začinima.
    Uzmite ljuštilicu za povrće i isecite vertikalno tikvice da napravite lepe tanke listove. Postavite dva lista jedan preko drugog, sledeća dva lista postavite pod uglom od 90 stepeni. U sredini, gde se presecaju listovi tikvica, stavite komad kozjeg sira. Zamotajte listove tikvice oko sira i stavite šav okrenut na dole u pripremljeni pleh za pečenje. (Listove tikvica možete postaviti tako da formiraju cvet, pun krug, oko sira). Ponavljajte dok vam ne ponestane tikvica ili sira.
    Pospite lagano solju ili sveže mlevenim biberom. Pecite na 175 ̊C oko 20 minuta, a zatim pospite izrendanim parmezanom i uživajte!

Comments are closed.

Ne propustite! zanimljivi recepti...

Šta danas za ručak?
Pratite nas i na drustvenim mrezama.