Piletina sa limunom i peršunom

  • on December 19, 2019
  • Likes!

 

Piletina sa limunom i peršunom

Vreme pripreme:5 min
Vreme pečenja:8 min
Ukupno vreme:13 min
Porcije: 4
Kalorije: 215kcal

Sastojci:

  • 4 komada pilećih grudi bez kosti i kože, oko 125g komad
  • 1 supena kašika maslinovog ulja
  • 25 g putera
  • 2 supene kašike limunovog soka
  • 3 supene kašike iseckanog peršuna
  • 1 supena kašika iseckanog origana
  • so i biber
  • kriške limuna za serviranje

Način pripreme:

  • Isecite svaki komad pilećih grudi horizontalno na pola. Prebacite piletinu u šerpu sa folijom i začinite je.
  • Stavite ulje, puter, limunov sok, peršun i origano u mali tiganj i zagrevajte sve dok se puter ne otopi. Kašikom prelijte mešavinu preko piletine.
  • Pržite piletinu na prethodno zagrejanom roštilju oko 4 minuta, sve dok ne bude pečena ali još uvek sočna. Odmah poslužite sa kriškama limuna i, ako volite, pastom ili povrćem po izboru.

Comments are closed.

Ne propustite! zanimljivi recepti...

Šta danas za ručak?
Pratite nas i na drustvenim mrezama.