Paketići od palačinaka sa slatkim i slanim punjenjem

  • on November 3, 2020
  • Likes!

Paketići od palačinaka sa slatkim i slanim punjenjem

Način pripreme:

  • Broj porcija: 14
    Palačinke:
    1 šolja brašna za sve namene
    ¼ kašičice soli
    3 velika jaja
    1 ¼ šolje mleka
    2 kašike maslaca, istopljenog
    Punjenje od piletine i belog luka:
    5 kašika maslaca
    4 čena belog luka, izgnječenog
    2 kašičice seckane sveže majčine dušice
    2 ½ šolje iseckanog, pečenog, pileće mesa
    ⅓ šolje krem sira (preporuka krem sir sa belim lukom)
    2 kašike seckanog svežeg peršuna
    Priprema:
    Korak 1. Zagrejte rernu na 175̊C stepeni
    Korak 2. Priprema palačinki
    U činiji pomešajte brašno i so. U drugoj posudi umutite jaja, mleko i rastopljeni maslac. Pomešajte smesu jaja u smesu brašna dok ne postane glatka. Pokrijte i ostavite u frižideru 1 sat. Smesu procedite u čistu posudu.
    Korak 3. Zagrejte mali nelepljivi tiganj na umerenoj vatri. Premažite posudu sa malo ulja.
    Korak 4. Nalijte otprilike 1/4 šolje testa u tiganj. Pržite oko 1 minut ili dok dno ne postane svetlo zlatne boje. Okrenite i pržite 30 sekundi. Prebacite na tanjir. Ponovite sa preostalim testom.
    Korak 5. Priprema punjenja od piletine i belog luka
    U tiganju otopite 3 kašike maslaca na srednje jakoj vatri sa belim lukom i timijanom. Dodajte piletinu i pržite, mešajući 5 minuta ili dok se ne zagreje. Mešajte krem sir dok se ne rastopi i postane glatka smesa. Uklonite sa vatre i podelite smesu piletine u središte svake palacinke i preklopite. Stavite u plitku tepsiju, lagano preklapajući. Istopite preostale 2 kašike maslaca i pokapajte punjene palačinke.
    Korak 6. Stavite u zagrejanu rernu na 10-ak minuta ili dok se ne zagreje. Pre služenja posuti peršunom.
    Punjenje od čokolade i jagoda:
    100g iseckane mlečne čokolade, poluslatke ili gorko-slatke čokolade
    2 šolje svežih jagoda, isečenih na četvrtine
    1/2 kašičice šećera u prahu
    Mleveni cimet (opcionalno)
    Šlag (po želji)
    Rasporedite čokoladu po sredini svake palacinke, preko stavite jagode. Zarolati i staviti u plitku tepsiju. Stavite u zagrejanu rernu na 180̊C stepeni na 10-ak minuta ili dok se palačinke ne zagreju i čokolada ne otopi. Pospite šećerom u prahu i cimetom, a po želji dodajte i šlag pre služenja.
    Saveti:
    Sveže jagode možete zameniti sa 3 šolje smrznutih isečenih jagoda, prethodno odmrznutih.
    3/4 kašičice osušenih listova timijana mogu se zameniti za 2 kašičice svežeg timijana.

Comments are closed.

Ne propustite! zanimljivi recepti...

Šta danas za ručak?
Pratite nas i na drustvenim mrezama.