Najbolji biskviti od krompira koje ćete ikada probati!
Sastojci:
- 2 šolje brašna
- 1/2 kašike soli
- 3 kašike praška za pecivo
- 4 kašike maslaca
- 1 i 1/2 šolje kuvanog pire krompira, otprilike 1 veliki krompir
- mleko - ukoliko je testo i dalje suvo i ne može da se sjedini
Način pripreme:
- Započnite kuvanjem slatkog krompira. Kuvani krompir možete izgnječiti viljuškom ili u blenderu.
- U činiji pomešajte suve sastojke. Dodajte maslac dok smeša ne dobije krupne mrvice. Dodajte pire od slatkog krompira.
- Ako je testo i dalje suvo, možete dodati malo mleka ili više slatkog krompira ako imate dodatnog. Formirajte testo u kuglu i ispružite na brašnastu površinu.
- Razvijte testo na debljinu od 2,5-5 cm i isecite modlama za keks ili okruglom časom. Stavite keksiće na podmazani pleh za pečenje.
- Pecite na 220°C oko 10 minuta, ili dok ne porumeni.
- Poslužite toplo uz maslac, med ili džem, ili punjeno poput kobasice ili sira.