Lepeza od patlidžana

  • on May 18, 2020
  • Likes!

Lepeza od patlidžana

Sastojci:

  • 1 veći plavi patlidžan
  • 3 paradajza
  • 300 g kravljeg prevrelog sira
  • 3-4 čena belog luka
  • 1 veza peršunovog lista
  • 1 kašika bosiljka
  • 1 kašika ulja
  • so po ukusu

Način pripreme:

  • Ceo patlidžan izrezati po dužini na tanke šnite, sve do peteljke (peteljku ne seći).
  • Posoliti, ostaviti 15 minuta da ispusti vodu, pa ga ocediti.
  • Svaki list premazati uljem, zatim između stavljati paradajz isečen na kolutove, izmrvljeni sir, sitno iseckan beli luk, peršun i bosiljak.
  • Ovako pripremljenu lepezu pazljivo spustiti u pleh obložen papirom za pečenje.
  • Poprskati uljem i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko sat vremena.
  • Prijatno!

Napomene:

Opciono, paradajz možete služiti odvojeno, po ukusu.

Comments are closed.

Ne propustite! zanimljivi recepti...

Šta danas za ručak?
Pratite nas i na drustvenim mrezama.