Lepeza od patlidžana
Sastojci:
- 1 veći plavi patlidžan
- 3 paradajza
- 300 g kravljeg prevrelog sira
- 3-4 čena belog luka
- 1 veza peršunovog lista
- 1 kašika bosiljka
- 1 kašika ulja
- so po ukusu
Način pripreme:
- Ceo patlidžan izrezati po dužini na tanke šnite, sve do peteljke (peteljku ne seći).
- Posoliti, ostaviti 15 minuta da ispusti vodu, pa ga ocediti.
- Svaki list premazati uljem, zatim između stavljati paradajz isečen na kolutove, izmrvljeni sir, sitno iseckan beli luk, peršun i bosiljak.
- Ovako pripremljenu lepezu pazljivo spustiti u pleh obložen papirom za pečenje.
- Poprskati uljem i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko sat vremena.
- Prijatno!
Napomene:
Opciono, paradajz možete služiti odvojeno, po ukusu.