Krem čorba od bundeve sa pomorandžom

  • on October 24, 2020
  • Likes!

Krem čorba od bundeve sa pomorandžom

Način pripreme:

  • Sastojci:
    600g bundeve
    2 velike glavice luka
    800ml bujona od povrća
    125ml sveže ceđenog soka od pomorandže
    3cm sveže rendanog đumbira
    75ml slatke pavlake
    Kašika maslinovog ulja
    2 kašičice karija u prahu
    so
    2 kašike seckanih pistaća
    Kako se priprema?
    Iseći bundevu na kocke. Iseckati luk i propržiti ga na maslinovom ulju. Smanjiti temperaturu, posoliti, posuti karijem i lagano dinstati još par minuta. Dodati bundevu i dinstati 5 minuta. Naliti bujonom i kuvati dok bundeva potpuno ne omekša. Ispasirati i ponovo prokuvati. Dodati sok od pomorandže i đumbir. Posoliti po ukusu i dodati pavlaku. Posuti pistaćima prilikom serviranja.

Comments are closed.

Ne propustite! zanimljivi recepti...

Šta danas za ručak?
Pratite nas i na drustvenim mrezama.